Web Analytics Made Easy - Statcounter

سفیر پیشین ایران در عراق با بیان اینکه عراقی‌ها به دنبال ترمیم روابط بین کشورهای منطقه‌ای با جمهوری اسلامی ایران هستند، گفت: سیاست کشور ما همیشه روشن بوده است و به سمت کشورهای منطقه دست دوستی و برادری دراز کرده است؛ چراکه اعتقادش این بوده که ما باید در منطقه به سمت آرامش برویم و مهندسی امنیتی این منطقه به دست کشورهای منطقه صورت بگیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حسن کاظمی قمی در گفت‌وگو با میزان، با اشاره به سفر وزیر امور خارجه به کشورهای همسایه از جمله عراق، گفت: این سفرها در چارچوب سیاست توسعه همکاری‌های همه‌جانبه با کشورهای منطقه‌ای است.

سفیر پیشین ایران در عراق با بیان اینکه ظرفیت‌ها و زمینه‌های بسیار مناسبی بین جمهوری اسلامی ایران با کشور عراق وجود دارد، گفت: به ویژه از سال ۲۰۰۳ تا به امروز که ما شاهد یک عراق جدید هستیم، سیاست ایران همواره کمک همه جانبه به این کشور بوده و رفت و آمد مقامات عالی‌رتبه در جهت تقویت این همکاری‌ها است.

کاظمی قمی تصریح کرد: اگر مروری بر روی همکاری‌های دو کشور داشته باشیم، می‌بینیم که این همکاری‌ها به سمت و سوی یک همکاری راهبردی در حرکت است. این همکاری‌ها در زمینه‌های اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و حتی دفاعی و امنیتی خوشبختانه روز به روز در حال گسترش است.

وی تاکید کرد: این در شرایطی است که شاهدیم برخی از کشورهای منطقه بر خلاف شعار‌هایی که می‌دادند هنوز هم بحث ‌های قبلی را در رابطه با عراق اتخاذ می‌کنند.

کاظمی قمی ادامه داد: اما در جمهوری اسلامی اعتقاد بر این بود که یک عراق آزاد، مستقل و دارای یک حاکمیت ملی می‌تواند به نفع صلح و ثبات منطقه باشد؛ بر همین اساس، این سیاست گام‌های عملی خودش را طی این چند سال برداشته است و سفر وزیر امور خارجه ما و سایر مقامات از جمله سفری که رئیس محترم قوه قضاییه به عراق داشت، ما شاهد این بودیم که هر دو طرف به دنبال این بودند که توافقات بعدی را عملیاتی کنند.

سفیر پیشین کشورمان در عراق، ابراز داشت: در سفر آقای رئیسی بحث زندانیان مسئله مهمی بود که آنها ادامه محکومیت خود را در کشورهای خودشان سپری کنند.

وی ادامه داد: طبیعتاً سفر آقای ظریف هم به عراق در همین چهارچوب است. یعنی توافقاتی که در گذشته انجام شده است، در گفت‌وگوها موانع برداشته شود و مشکلاتی که می‌تواند سد راه همکاری باشد، در این مذاکرات برداشته خواهد شد.

کاظمی قمی افزود: علاوه بر آن موضوع همکاری‌های منطقه‌ای و تبادل نظر در موضوعات منطقه‌ای با توجه به شرایطی که منطقه و به ویژه عراق دارد که مشاهده می‌کنیم آمریکایی ها برای ماندن در عراق مقاومت می‌کنند در حالی که مصوبه پارلمان عراق این است که آمریکایی‌ها باید این کشور را ترک کنند.

این دیپلمات کشورمان اضافه کرد: بررسی تحولات منطقه از موضوعاتی است که در دیدار سفر وزیر امور خارجه با مقامات این کشور بوده است از این جهت این نوع سفرها مثبت ارزیابی می شود.

وی ضمن اشاره به دغدغه بغداد برای ایجاد تفاهم در بین همسایگان خود، اظهار داشت: عراقی‌ها به دنبال ترمیم روابط بین کشورهای منطقه‌ای با جمهوری اسلامی ایران هستند. سیاست کشور ما همیشه روشن بوده است و به سمت کشورهای منطقه دست دوستی و برادری دراز کرده است؛ چراکه اعتقادش این بوده که ما باید در منطقه به سمت آرامش برویم و مهندسی امنیتی این منطقه به دست کشورهای منطقه صورت بگیرد.

کاظمی قمی خاطرنشان کرد: ابتکاری که عراق دارد کنش مثبت مقامات کشور ما مواجه هست و امیدواریم که این کشورهایی که تا امروز به دلیل سیاست‌های غلط خود شرایط نامناسبی را که در فضای امنیتی اقتصادی و سیاسی در منطقه ایجاد کردند متوجه سیاست‌های اشتباه خود شده باشند و بخواهند تجدید نظری در سیاست‌های خودشان انجام دهند.

سفیر پیشین ایران در عراق تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران از هر نوع ابتکاری که به صلح و ثبات و امنیت منطقه کمک کند استقبال می‌کند.

سفیر پیشین ایران در عراق به سرمایه‌های بلوکه شده ایران در عراق اشاره کرد و افزود: مقامات عراقی به دنبال این هستند که آنچه که به عنوان مطالبات جمهوری اسلامی ایران که بابت صادرات انرژی در قالب و گاز و برق است، پرداخت کنند. اما اشکالی که وجود دارد این است که دلیل اینکه زنجیره بانک‌های عراق به بانک‌های آمریکایی وصل است و آمریکایی‌ها در حقیقت اقدامات مداخله‌گرانه در این کشور انجام می‌دهند، باعث شده است که کندی در پرداخت‌ها به وجود بیاید.

کاظمی قمی تصریح کرد: تا جایی که اطلاع دارم توافقات اخیر مبنی بر این بوده که بتوانند به صورت دیناری پرداخت کاری را انجام بدهند تا مشکلات دلاری حل شود.

 

بیشتر بخوانید:  ظریف وارد بغداد شد + فیلم

 

انتهای پیام/

برچسب ها: ظریف وزیر امور خارجه عراق کاظمی قمی

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: ظریف وزیر امور خارجه عراق کاظمی قمی سفیر پیشین ایران در عراق جمهوری اسلامی ایران وزیر امور خارجه کشورهای منطقه منطقه ای کاظمی قمی همکاری ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۷۶۶۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

موسوی: اگر منطقه ناامن شود همه کشورهای آن آسیب می‌بینند

معاون عملیات ارتش با بیان اینکه اگر در منطقه ناامنی ایجاد شود، همه کشورهای آن منطقه آسیب خواهند دید، گفت: اگر همه دولت‍ها و ملت‍ها بر این باور باشند، اقدامات وحشیانه رژیم صهیونیستی در غزه را نمی‌توان پذیرفت. - اخبار سیاسی -

به گزارش گروه دفاعی خبرگزاری تسنیم، امیر دریادار سید محمود موسوی، معاون عملیات ارتش در آیین اختتامیه تمرین پاسگاه فرماندهی مرکب صیاد «حلقه امنیتی 2024» با شعار «امنیت برای همه» با بیان اینکه در این تمرین، سعی شد تا از تجارب و نقطه نظرات حاضران نهایت استفاده شود، عنوان کرد: جمهوری اسلامی ایران آمادگی توسعه تعاملات و همکاری‌های نظامی را با کشورهای دوست و برادر منطقه دارد.

معاون عملیات ارتش ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای دفاع مقدس و به‌ویژه های شهیدان عالی قدر ارتش، با بیان اینکه لازمه استقلال، پیشرفت، توسعه و رفاه هر ملت و کشوری وجود امنیت پایدار است، گفت: یکی از مهمترین وظایفی که بر عهده نیروهای مسلح هر کشوری است، تامین همین امنیت پایدار در راستای توسعه منافع آن کشور در سطح منطقه و جهان است. جمهوری اسلامی ایران با بهره گیری از همه منابع خود علاوه بر تامین امنیت ایران، در راستای تامین امنیت منطقه و حتی جهان در تلاش است.

وی با بیان اینکه دین اسلام همواره بر صلح، آرامش و گفتمان تاکید می‌کند، گفت: دین اسلام علی‌رغم تاکیدات بسیارش بر روی پرهیز از نزاع و درگیری، مسلمان را به دفاع و مقابله با هرگونه تهدیدی ملزم می‌کند.

معاون عملیات ارتش با بیان اینکه اگر در منطقه ناامنی ایجاد شود، همه کشورهای آن منطقه آسیب خواهند دید، گفت: اگر همه دولت‍ها و ملت‍ها بر این باور باشند، اقدامات وحشیانه رژیم صهیونیستی در غزه را نمی‌توان پذیرفت؛ چراکه اقدامات این رژیم جعلی امنیت کل منطقه را به خطر انداخته است.

امیر موسوی گفت: با نگاهی به سالیان گذشته در می‌یابیم که یکی از نقشه‌ها و توطئه‌هایی که کشورهای استکباری برای ایجاد ناامنی در سطح منطقه، مناطق مورد نظر و ایجاد اختلاف، نزاع، درگیری و مشغول کردن کشورهای منطقه، شکل‌دهی، سازماندهی و آموزش گروه‌های تروریستی بوده است که شاهد اقدامات غیرانسانی و جنایات آنان در کشورهایی همچون سوریه، عراق، افغانستان و سایر کشورها بودیم.

وی با بیان اینکه جمهوری اسلامی با استناد به آموخته‌های دینی و فرهنگ غنی خود برای مقابله با پدیده شوم تروریسم و برای کمک به ایجاد صلح و امنیت پایدار در سطح منطقه به میدان مبارزه آمد، تصریح کرد: خوشبختانه با اقدامات صورت گرفته توسط جمهوری اسلامی ایران و همکاری برخی از کشورهای منطقه، خطر تروریسم پایان یافته است؛ اما همچنان ریشه‌های اختلاف برای شعله ور شدن اتفاقات تروریستی در سطح منطقه وجود دارد.

معاون عملیات ارتش اظهار داشت: برای ریشه کن کردن این پدیده شوم، نیاز به همکاری، تعامل و وحدت همه طرفها است تا بتوانیم با بهره گیری از همه ظرفیتها و امکانات، به مقابله با پدیده افراط گرایی که حاصل سیاستهای دشمنانه کشورهای استکباری است بپردازیم.

وی با اشاره به تمرینات انجام شده در رزمایش‍های مرکب بین کشورهای ایران، بلاروس، آذربایجان، تاجیکستان، قزاقستان و قرقیزستان گفت: بنده از کشورهای حاضر در این تمرین مشترک کمال تشکر و قدردانی را دارم؛ اما این قدم، جزو گام‌های نخستین برای شکل‌گیری تعامل و ایجاد کارگروه‌های مشترک در راستای مبارزه با پدیده تروریسم در منطقه است.

معاون عملیات ارتش ادامه داد: ما باید بتوانیم با اجرای این تمرینات، به یک فرهنگ و زبان مشترک برای مقابله با پدیده تروریسم برسیم و امیدواریم این تمرین آغازی برای کسب آمادگی در راستای اجرای رزمایش های واقعی باشد.

امیر موسوی با بیان اینکه در تمرینهای مربوط به رزمایش مرکب، سعی شده است تا از تجارب و نقطه نظرات حاضرین در این تمرین نهایت استفاده شود، عنوان کرد: جمهوری اسلامی ایران آمادگی توسعه تعاملات و همکاری‌های نظامی را با کشورهای دوست و برادر منطقه دارد.

وی در پایان تاکید کرد: امیدواریم که تمریناتی از این قبیل در برنامه های کشورها، به صورت سالیانه و یا دوسالانه ثبت شوند تا بتوانیم در یک برنامه‌ریزی منظم و هدفمند، به اجرای این تمرینات مشترک پرداخته و به آمادگی ها و هماهنگی های لازم جهت اقدامات مشترک برسیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • همکاری ایران و آژانس تحت تأثیر رویکرد و رفتار بی‌ثبات و متناقض آمریکا قرار نگیرد
  • اقدامات رژیم صهیونیستی امنیت کل منطقه را به خطر انداخته است
  • رئیسی: از سوءاستفاده صهیونیست‌ها علیه ایران جلوگیری کنید/ بارزانی: حرمت کمک‌های ایران را نگه می‌داریم
  • رئیسی: از سوء استفاده صهیونیست‌ها علیه ایران جلوگیری کنید/ بارزانی: حرمت کمک‌های ایران را نگه می‌داریم
  • موسوی: اگر منطقه ناامن شود همه کشورهای آن آسیب می‌بینند
  • جز قدرت‌های برتر منطقه و جهان هستیم/ باید امیدآفرینی کنیم
  • عباس آخوندی: هر طرحی که در منطقه بر مبنای حذف قدرت‌های جهانی ارائه شود، از همان ابتدا با شکست مواجه خواهد شد
  • امیرعبداللهیان، وزیر خارجه ایران: تلاش‌های منطقه‌ای برای توقف جنگ و نسل‌کشی در غزه جدی‌تر شده است
  • امیرعبداللهیان: تلاش‌های منطقه‌ای برای توقف جنگ و نسل‌کشی در غزه جدی‌تر شده است
  • سیاست‌گذاری صحیح برای گسترش روابط با همسایگان در حوزه تقویت جایگاه گازی چگونه باید باشد؟