Web Analytics Made Easy - Statcounter

پژوهشگر تاریخ معاصر گفت: آیت‌الله آذری قمی گاهی دارای برداشت‌ها و موضع‌گیری‌های غلط بود و بعضاً مورد سرزنش جدی امام(ره) هم واقع می‌شد. - اخبار سیاسی -

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری تسنیم، در روزهای گذشته متن کامل نامه‌ای تاریخی از آیت‌الله آذری قمی در رسانه‌ها منتشر شد؛ این نامه که سند عذرخواهی مرحوم آذری قمی از رهبر معظم انقلاب در سال 75 بود اولین‌بار در کتاب "روشن‌بینی امام خمینی(ره)" اثر جدید آیت‌الله ری‌شهری به چاپ رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

در همین راستا و برای بازخوانی حیات سیاسی آیت‌الله آذری قمی با عباس سلیمی نمین پژوهشگر تاریخ معاصر و از همکاران آیت‌الله آذری در روزنامه رسالت به گفت‌وگو پرداختیم. 

عباس سلیمی‌نمین مدیر دفتر مطالعات و تدوین تاریخ ایران با بیان اینکه آیت‌الله آذری قمی کی از چهره‌های شناخته شده جناح راست بود اما در دهه هفتاد در برخی موارد نقش اپوزیسیون را داشت،  اظهار کرد: مرحوم آقای آذری‌قمی یکی از شخصیت‌های برجسته‌ی دهه شصت و هفتاد بود و فردی بود که با صراحت نظرات خود را بیان می‌کرد؛ هرچند من خیلی به لحاظ فکری با ایشان در آن دوران قرابتی نداشتم اما سلامت، سادگی و صراحت ایشان دارای ارزش بود. ایشان گاهی دارای برداشت‌ها و موضع‌گیری‌های غلط بود که مورد سرزنش جدی امام(ره) هم واقع می‌شد که تذکرات جدی به ایشان می‌دادند.

نگاهی به 5 برهه از زندگی آیت‌الله آذری قمی؛ "بر مدار تندروی و پریشانی"یادداشت| نامه منتشر شده از آذری قمی؛ "مصداق عاقبت‌بخیری"کدیور و ابتذال در تاریخ‌نگاری انقلاب؛ مطالعه موردیِ آیت‌الله آذری قمی

وی افزود: متأسفانه آقای آذری‌قمی به تدریج و به‌ویژه در دوران رهبریِ آیت‌الله خامنه‌ای از انقلاب و ولایت فاصله گرفتند. آیت‌الله خامنه‌ای پیش‌بینی این اقدامات آقای آذری را داشتند برای همین در روز 14 خرداد سال 1368 در جلسه مجلس خبرگان به عدم تبعیت آقای آذری‌قمی از خود اشاره‌ای می‌کنند که این دلالت بر شناخت از او دارد، ولی آقای آذری در همان جلسه مدعی شد که من تابع خواهم بود و هرچه شما بگویید تبعیت خواهم کرد اما مدتی بعد پیش‌بینی مقام معظم رهبری درست از آب در آمد و او در بعضی زمینه‌ها کشش سیاسی لازم را نداشت.

این پژوهشگر تاریخ معاصر در ادامه در پاسخ به این سوال که آیا این اقدامات آیت‌الله آذری‌قمی متأثر از القائات اطرافیان وی بود و یا ناشی از روحیات شخصی‌؟ تصریح کرد: من در این زمینه به‌صورت قطعی نمی‌توانم نظر بدهم؛ آقای آذری‌قمی در مسائل حاکمیتی قدرت و کشش لازم را نداشت و در دوران امام(ره) هم موضع‌گیری‌هایی داشت که با سرزنش ایشان مواجه شده و بعد آن را اصلاح کرد. او با بحث امام(ره) در زمینه احکام ثانویه خیلی همراه نبود و بر احکام اولیه تأکید داشت اما در عین حال خودش را پس از تذکرات امام اصلاح کرد و با ایشان همراه شد ولی در دوران رهبری آیت‌الله خامنه‌ای مجدداً دچار ضعف در درک مقتضیات شد.

سلیمی‌نمین ادامه داد: در اینکه اطرافیان آقای آذری‌قمی در عدم درک او تأثیر داشتند می‌توان گفت که خود او سابقه چنین مسائلی را داشت؛ او انسان سالمی بود و در مقام اصلاح خود بر می‌آمد و این را نوعی خدشه به اعتبار خود نمی‌دید. او فردی ساده‌زیست بود؛ من در دورانی که آقای آذری‌قمی مسئول روزنامه رسالت بود، مدیرمسئول بودم و جلساتی داشتیم؛ او شخصیت قابل احترامی داشت و ضمن اینکه کشش مسائل حکومتی را نداشت، ولی در مقام اصلاح خود بر می‌آمد.

وی با بیان اینکه آقای آذری‌قمی در مسائل فقهی با امام(ره) زاویه‌هایی داشت، خاطرنشان کرد: امام معتقد بودند رساله‌ی عملیه برای دوران قبل از ایجاد حکومت بوده و برای اداره کشور کفایت نمی‌کند ولی آقای آذری تأکید داشت که باید جامعه را با همان رساله اداره کرد! این افراد در مورد امام(ره) خیلی نمی‌توانستند به شکل پررنگ اختلاف نظر و دیدگاه خود را مطرح کنند و جامعه اجازه چنین چیزی را نمی‌داد.

سلیمی‌نمین هم‌چنین درباره نامه‌ای که اخیراً از آیت‌الله آذری‌قمی در باب عذرخواهی از رهبر معظم انقلاب منتشر شد، خاطرنشان کرد: نامه‌ای که منتشر شده تأییدی است بر برخی ویژگی‌های مثبت آن مرحوم و طبیعتاً به‌عنوان یک تجربه می‌توانیم بدانیم که اگر کسی در مقطعی هم نتوانست مسائل سیاسی را هضم کند، فکر نکنیم که امکان بازگشت نخواهد داشت.  حضرت آیت‌الله خامنه‌ای درباره او خیلی بزرگوارانه رفتار داشتند و برخوردهای مهربانانه با وی، در بازگشت او تأثیر داشت.

مدیر دفتر مطالعات و تدوین تاریخ ایران خاطرنشان کرد: تفاوت آقای آذری‌قمی با آقای منتظری این‌جا روشن می‌شود. برای آیت‌الله آذری مسئله‌ای نبود تا خودش را بشکند و نسبت به خطایش اعتراف کند اما آقای منتظری از جمله کسانی بود که گفت اگر با اطرافیان من به‌درستی هم برخورد شود، باعث شکستن من خواهد شد و نباید برخورد شود. آقای منتظری قبول داشت که مهدی هاشمی آدم متخلف و جانی است اما محاکمه او را نوعی تخریب خودش و ضربه‌ای به اعتبار خود می‌پنداشت.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: آیت الله منتظری عباس سلیمی نمین آیت الله منتظری عباس سلیمی نمین آیت الله خامنه ای آیت الله آذری قمی آذری قمی سلیمی نمین منتشر شد امام ره

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۰۴۹۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعجب رئیس دیوان عالی کشور از آمار پرونده‌های خانواده

رئیس دیوان عالی کشور گفت: پرونده‌های وارده به دیوان عالی کشور با موضوع خانواده در فروردین ماه بیش از ۸۰۰ فقره بوده است که باید در این زمینه آسیب‌شناسی شود. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، جلسه کارگروه تخصصی رؤسای شعب دیوان عالی کشور با عنوان بررسی موضوع وکیل در مرحله فرجام خواهی با حضور حجت‌الاسلام محمدجعفر منتظری؛ رئیس دیوان عالی کشور برگزار شد.

منتظری در این جلسه گفت: کلیات طرح اصلاح موادی از قانون آیین دادرسی مدنی و کیفری در کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس تصویب شده است و پیگیر هستیم که در این مجلس به تصویب نهایی برسد.

آمار طلاق مددجویان کمیته امداد بسیار کمتر از آمار جامعه است

وی با تأکید بر لزوم اختصاص بودجه مستقل برای پیشبرد برنامه‌های دیوان عالی کشور، از تصویب ردیف بودجه مستقل برای بخشی از هزینه‌های دیوان عالی کشور خبر داد.

منتظری سپس با بیان اینکه دیوان عالی کشور در قانون اساسی دو مسئولیت مهم و اساسیِ نظارت بر اجرای صحیح قوانین در محاکم و ایجاد وحدت رویه قضایی را به‌عهده دارد، اظهار کرد: این دو مسئولیت اطلاق دارد و عملکرد صحیح و ضابطه‌مند در این زمینه، با تعریف درست از نحوه نظارت و یا اصلاح قانون و اصلاح روش‌ها و اصلاح ساختار ممکن خواهد بود، چنانچه قضات در این رابطه پیشنهاداتی به منظور پیشبرد هر چه بهتر امور دارند، ارائه دهند.

رئیس دیوان عالی کشور تصریح کرد: آمار وارده پرونده‌های خانواده مناسب نیست، به طوری که وارده پرونده‌های ما در این زمینه فقط در فروردین ماه بیش از 800 فقره بوده است که بخش عمده آن مربوط به اختلافات خانوادگی و طلاق بوده است و باید در این زمینه چاره‌اندیشی شود.

منتظری در پایان به تشکیل کارگروه‌های تخصصی چهارگانه حقوقی، خانواده، جرائم ناشی از مواد مخدر و دیگر عناوین کیفری در دیوان عالی کشور و آسیب‌شناسی پرونده‌های مطروحه اشاره کرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • هفته بیست و ششم لیگ برتر| شوک یک نیمه‌ای ذوب‌آهن به استقلال در آزادی
  • هیچگونه قطع درختان جنگلی در فندقلو اتفاق نیفتاده است
  • دبستان ۶ کلاسه خیرساز مرحوم محب‌الله شاویسی در سنندج افتتاح شد
  • قطع درختان جنگل فندقلوی نمین صحت ندارد
  • برگزاری محفل انس با قرآن کریم در منزل شهید علی قرلی + تصاویر
  • پاسخ به شبهه قرآنی تحلیلگر اسرائیلی در توجیه غصب سرزمین فلسطین
  • تعجب رئیس دیوان عالی کشور از آمار پرونده‌های خانواده
  • اجرای برنامه همخوانی قرآن در بنا‌های تاریخی قزوین
  • مراسم بزرگداشت مرحوم آیت‌الله صادق رزاقی در کرج برگزار می‌شود
  • روایت مرحوم آیت‌الله نجفی تهرانی از زندگی اش